VPM 600-3200 serien består av særdeles effektive varmegjenvinningsaggregater med kjølefunksjon spesielt utviklet til næringsbygg med et luftskiftebehov på opptil 35000 kvm i timen.

Et VPM aggregat fjerner den varme og fuktige luften fra boligen og tilfører temperert luft tilbake. Energien i utsugingsluften gjenvinnes og overføres til innblåsingsluften via en unik kombinasjon av aktiv (varmepumpe) og passiv (heatpipe) varmegjenvinning. VPM –seriens høye effektivitet skyldes nettopp denne enestående konstruksjonen som kombinerer det beste fra to teknologier. Dermed forbedres effektiviteten så markant at virkningsgraden kommer tett på 100%. Det betyr at behovet for tilførsel av varme i de kalde vintermånedene reduseres til ett minimum og det kan oppnås markante besparelser på bygningens energiforbruk og en reduksjon på CO2 utslipp. Om sommeren er det omvendt prosess, slik at innblåsingsluften avkjøles.

Det er muligheter for å velge en varmeveksler i kjølekretsen. Det gjør det mulig å utnytte den overskuddenergien som skapes av kjøleprosessen til for eksempel oppvarming av varmtvann.

Aggregatet sette sammen i moduler etter individuelle ønsker og behov, noe som gjør aggregatet til et ytterst monteringsvennelig ”plug’n’play”-løsning. Styring og overvåkning av aggregatet skjer via vårt CTS 6000-styring

Aktiv varmegenvinding  Passiv varmegenvinding  Ventilation  Komfort varme  Komfort køl  Varmt brugsvand

Om Nilan

Boligløsninger

Næringsbygg

Forhandler

Find din Nilan Forhandler

Kontakt Nilan Norge

Nilan Norge AS · Tuneveien 31 · 1710 Sarpsborg · Tlf.: +47 99 49 55 55 · post@nilan.no
Disclaimer
Privacy- and cookiepolicy