Nyheter

Se også i vårt nyhetsarkiv

Passivhus(PHI)-sertifisert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning gjør prosjekteringen mye enklere.

27-06-2014 | Nilan A/S har motatt den internasjonale anerkjente passivhus-sertifiseringen for ventilationsanlegget Comfort CT150. Denne sertifiseringen har avgjørende betydning for produsenter av passivhus som nå kan bruke anlegget uten nærmere beregninger og dokumentasjon. Dermed blir projekteringsprosessen enklere og sikrer at anlegget er effektivt.

Etter flere års arbeid, med både utvikling og konstant optimalisering av Comfort CT150, har anlegget nå fått tildelt den betydningsfulle PHI-sertifisering som det første multifunksjonelle ventilasjonsanlegg i verden.

Helt konkret så betyr dette at anlegget er forhåndsgodkjent til å brukes i passivhus uten ytterligere kontroll av effektiviteten. Dermed kan produsenter av passivhus installere anlegget og integrere verdiene uten nærmere beregninger og dokumentasjon i energiberegningskjernen som danner grunnlag i boliger, og for husets status som passivhus.

- Den harde jobben med å utvikle og optimalisere Comfort CT150 har vært verdt anstrengelsene, og vi er veldig stolte og tilfredse med at vi nå har oppnådd PHI – sertifiseringen. Vi har store forventninger til dette anlegget som er det eneste sertifiserte, multifunksjonelle anlegget på markedet, sier Peter Sønderskov, eksport- og markedsjef for Nilan A/S, og utdyper:

Vi har utviklet Comfort CT150 til fremtidens boliger. Anlegget kan brukes i alle former for lavenergi- og passivhus, men kan også med fordel installeres i hus eller leiligheter som ønsker et lavt energiforbruk".

Fremtidssikret ventilasjonsanlegg
Comfort CT150 egner seg spesielt godt til desentralisert ventilasjon i leiligheter, og er siste tilskudd i Nilans Comfort-serie. Anlegget er dermed utviklet etter lang erfaring og kunnskap med produksjon av høyeffektive ventilationsanlegg, blant annet fra storebroren Comfort CT300 som oppnådde PHI-sertifiseringen i 2013.

Akkurat som med Comfort CT300 har vi hatt fokus på å skape et fremtidssikret anlegg som lever opp til de skjerpede 2020-kravene og EU's ecodesign direktiv vedrørende varmegjenvinning og energiforbruk. Vi beveger oss på grensen av hva som er mulig innenfor den termodynamike lov i forhold til anleggets konstruksjon, men det har vi sett på som en mulighet til å skape et unikt produkt som lever opp til markedets krav til fremtidens ventilasjonsløsninger. Og resultatet taler for seg selv – et PHI-sertifisert multifunktionelt ventilasjonsanlegg som er konstruert av markedets beste og mest energieffektive komponenter,” sier Peter Sønderskov.

FAKTA: Hva er en PHI-sertifisering?
Bak sertifiseringen står det tyske Passivhus Institut (PHI). De er en viktig aktør i bransjen for lavenergi- og passivhusbygging. Instituttets anbefalinger veier tungt, og anerkjennelsen av Comfort CT150 er en blåstempling av anleggets effektivitet, inklusiv dets lave levetidsomkostninger, høye rentabilitet og ikke minst temperaturvirkningsgrad. Les mere om PHI på www.passiv.de.

FAKTA: Om Nilans Comfort CT150 ventilasjonsanlegg
Comfort CT150 ventilasjonsanlegg er det første multifunksjonelle ventilasjonsanlegg med motstrømsveksler som har oppnådd en PHI-sertifisering. Anlegget er multifunksjonelt på grunn av konstruksjonen som gjør det mulig å montere både i vannrett og loddrett retning. Comfort CT150 er høyeffektivt og har et kompakt design som gjør anlegget velegnet til installasjon i rekkehus, leiligheter og sommerhus hvor plassen kan være trang. Les mer om Comfort CT150 på www.nilan.no.

Om Nilan
Nilan utvikler og produserer energivennlige ventilasjons- og varmepumpeløsninger av høyeste kvalitet som sikrer et godt inneklima og lavt energiforbruk med hensyn til miljøet. Internasjonaliseringen av Nilan har vært stigende siden grunnleggelsen i 1974 og virksomheten er i dag representert i størstedelen av Europa. Les mer på www.nilan.no.

Kontaktinformation
Per-Erik Hansen
Daglig leder i Nilan Norge A/S
Tlf.: 489 59 197
Mail: peh@nilan.no
www.nilan.no

Bildemateriale


Det multifunksjonelle ventilasjonsanlegget Comfort CT150 har nettop opnådd den anerkjente PHI-sertifiseringen, og gjør dermed projekteringsprosessen enklere.

Last ned

Pressmelding
Bilde
Sertifikat
 Tilbake

Om Nilan

Boligløsninger

Næringsbygg

Forhandler

Find din Nilan Forhandler

Kontakt Nilan Norge

Nilan Norge AS · Mosseveien 60 · 1640 Råde · Tlf.: +47 99 49 55 55 · post@nilan.no
Disclaimer
Privacy- and cookiepolicy